вторник, 19 мая 2020 г.

            20.05                                                                                                                            

План

уроку виробничого навчання

Тема:  Обслуговування клієнтів у закладах ресторанного господарства

Тема уроку: Попереднє сервірування столу до вечері

Мета уроку

Навчальна :    Практично закріпити теоретичні знання, навчити сервірувати    

                           стіл до  сніданку з дотриманням правил організації робочого

                           місця та  техніки безпеки.

Виховна :        Виховати в учнів інтерес до обраної професії,

                          почуття відповідальності , естетичний смак, охайність,

                          бережливість, комунікативність.

Розвивальна : розвивати та формувати в учнів ініціативу, винахідливість у різноманітних виробничих ситуаціях, удосконалювати пам'ять, спостережливість, швидкість реакції, логічне мислення, уміння планувати свою діяльність.

Тип уроку : формування навичок та удосконалення вмінь

Форма навчання : пояснення, бесіда, демонстрація прийомів, роботи, тренувальні вправи

Міжпредметні зв´язки :

·     «Організація обслуговування в ресторанах і барах»

·     «Кулінарна характеристика страв»

·     «Професійна етика і психологія»

·     «Охорона праці»

 

 

ІІ  Інструменти та матеріали:

1.  Столова білизна

2.  Столовий посуд

3.  Столові прибори

Хід уроку

І Організаційний момент :

 

1.  Перевірка наявності учнів

2.  Перевірка зовнішнього вигляду учнів

3.  Допуск з техніки безпеки

 

ІІ Вступний інструктаж

 

1. Повторення матеріалу минулого уроку:

1.  Порядок підготовки до роботи торгового залу

2.  Дотримання правил техніки безпеки при організації робочого місця офіціанта

3.  Порядок одержання столового посуду, приборів , білизни

4.  Підготовка столової білизни до сервірування

5.  Підготовка столового посуду і приборів до сервірування

6.  Способи складання серветок

 2. Викладення нового матеріалу

1. Порядок сервірування столу до вечері?

2.  Прийоми сервірування столу скляним посудом?

3.Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при попередньому сервіруванні столу до вечері.

4. З яких тарілок починають сервірувати столи до вечері?

5. Для чого призначені закусочні тарілки?

6. Особливості сервірування столу при подаванні других страв?

7.  Для чого призначені пиріжкові тарілки?

8. Які прибори використовують при сервіруванні столу до вечері?

9. Як сервірують стіл  до вечері приборами для спецій?

 

Демонстрація попереднього сервірування столу до вечері.

-         організація робочого місця офіціанта;

-         накриття столу скатертиною;

-         підготовку столового посуду, приборів до використання;

-         сервірування столу тарілками;

-         сервірування столу приборами;

-         сервірування столу скляним посудом;

-         сервірування столу приборами для спецій.

 

3. Закріплення вивченого матеріалу :

 1. Яка  послідовність сервірування столу до вечері ?

 2. Якими тарілками сервірують стіл до вечері?

 3. Для чого призначені столові мілкі тарілки ?

 4. Як розставляють  закусочні тарілки?

5. Від чого залежить кількість і назви приборів, які вико­ристовують для сервірування?

6. Як розташовують скляний посуд?

 

ІІІ Поточний інструктаж

 

1. Самостійна робота учнів

        Завдання учнів

1.  Підготувати приміщення до прийняття відвідувачів дотримуючись правил техніки безпеки;

2.  отримати столовий посуд, прибори, білизну;

3.  заповнити журнал обліку столового посуду, приборів;

4.  відполірувати посуд, прибори;

5.  застелити стіл скатертиною;

7.  виконати попереднє сервірування столу до вечері;

IV Заключний інструктаж

 

1.  Зробити аналіз роботи

2.  Відзначити кращі роботи

3.  Вказати недоліки в роботі, виправити допущені помилки, вказавши причини та способи їх усунення.

4.  Оголошення   оцінок.

 

Завдання додому:

Повторити правила обслуговування відвідувачів в торговому залі.

 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий